neděle 14. srpna 2016

Topový speciál

Konečně je to tady - šátek&top patří totiž jednoznačně k létu. Můj, již vloni avizovaný, speciál. Inspirací i návodů, jak uvázat šátek jako top, dnes najdete všude, stačí se trochu poohlédnout po síti. Nebo prolistovat kartičkami Hermès, (i ty se většinou objeví někde na internetu). Pinterest je plný obrázků a odkazů...
Zde můj oblíbený jednošátkový top: z šátku 90x90cm složíte trojuhelník, jeho přeponu uvážete kolem pasu a zbylé dva cípy spojíte kolem krku vzadu malým uzlíkem.
Tento top ze 2 čtvercových šátků najdete v aplikaci Silk Knots od Hermès, tam jsem jej viděla poprvé (aplikaci stáhnete zde).
Jednoduchý a efektní je šáteček v tomto úvazu - např. na plavky :-), krásně vynikne vzor šátku. Přiložíte trojuhelník a vzadu uvážete, žádná věda.
Dva šátky lze uvázat jako tzv. motýlka, pokud máte k sobě hezky ladící šátky, vyzkoušejte - já to udělala alespoň cvičně, zde i s návodem.
Toto je taková šátkotopová klasika, objevuje se už v těch nejstarších šátkových pramenech. Říkám mu "top trojuzlíkový".
Asymetický úvaz - pro změnu, návod pak zde.
Uznávám, tady není top příliš vidět. Trojuhelník šátku je cípky nad přeponou připevněn uzlíkem ke kovovému náhrdelníku, ten lze nahradit třeba korálkovým náhrdníkem, řetezem nebo šátkovou kravatkou či stuhou. Přepona je následně uvázaná kolem pasu.
A nakonec snad nejjednoduchší záležitost vůbec, stačí šátek pověsit a jít :-)... Hezký zbytek léta všem!

Topy na blogu s instruktáží, jak je uvázat v přehledu: jednoduchý topasymetrický toptop Cache-coeurtrojuzlíkový top

P.S. Až si na nějaký uzlík či šátkový top vzpomenu nebo někde narazím, určitě jej přidám do tohoto speciálu.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Moc hezké a povedené. Děkuji za inspiraci. Monika